Срби у Ливањском пољу немају основне услове за живот

Срна
Срби у Ливањском пољу немају основне услове за живот

ЛИВНО - Предсједник Скупштине Удружења “Огњиште” из Губина код Ливна Недељко Вуковљак изјавио је да је живот српских повратника у Ливањско поље тежак и да немају основне услове.

- Немају пут, воду, продавницу, стамбена инфраструктура није обновљена. Све то отежава живот повратницима у Ливањско поље, али и сам повратак јер то су основни предуслови за живот - рекао је Вуковљак.

Он је указао на то да додатни проблем представља и лоша мобилна мрежа, јер нема сигнала у појединим дијеловима села, што им отежава комуникацију.

Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије уручио је Вуковљаку грамату захвалности за изградњу “Лазиног конака” поред Храма Успења Пресвете Богородице у Губину који има за циљ окупљање мјештана губинске парохије.

- Морамо бити заједно у овим тешким временима, јер тада смо најјачи. Изградња конака ујединила нас је и послала поруку слоге и братства. "Лазин конак" је мјесто у које су сви добродошли. Они који буду обнављали своју дједовину имаће гдје да преспавају - поручио је Вуковљак.

Српски повратници у Губин и околна села углавном су старије животне доби. Парохију губинску чине села Рујани, Чапразлије, Прово, Губин, Сајковић и Казанци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана