СПС обиљежио четири године постојања

ГС
СПС обиљежио четири године постојања

БАЊАЛУКА - Социјалистичка партија Српске (СПС) обиљежила је вечерас у Бањалуци четири године постојања, а лидер странке Горан Селак поручио је да ће СПС на наредним локалним изборима наступити самостално и имати своје кандидате у већини локалних заједница Републике Српске.

"Није било лако и једноставно када смо прије четири године почели да оснивамо нашу политичку организацију. Данас поносно могу да кажем да смо успјели, остварили наш циљ и да не дугујемо никоме ништа, већ да је СПС захвална само грађанима Републике Српске који су током ове четири године давали повјерење нашој партији", рекао је Селак новинарима.

Селак је подсјетио да је СПС парламентарна странка у Републици Српској и да њену посланичку групу у садашњем сазиву Народне скупштине чине три посланика.

"Ми смо партија која је парламентарна у 23 локалне заједнице Српске", поручио је Селак.

Оснивач Покрета социјалиста и члан Сената Републике Српске Александар Вулин честитао је Селаку и члановима СПС-а на постигнутим резултатима.

"Ми Срби морамо да постанемо јединствен политички народ. Да би то постали, партије из Србије морају да сарађују са партијама из Републике Српске и морамо да имамо идентичне одговоре на најважнија национална питања. СПС је важан дио стварања `српског света` зато што разумије потребу стварања Срба као јединственог политичког народа", истакао је Вулин.

Он је додао да у том контексту треба да се и у Републици Српској разматра најављена иницијатива о формирању Покрета за народ и државу.

"Да бисмо заштитили народ и државу мораћемо да их заштитимо свуда гдје Срби живе. Зато вјерујем да је формирање Покрета за народ и државу добра вијест не само за Србе у Србији, већ и за Србе у Републици Српској", поручио је Вулин.

Свечаност поводом обиљежавања четири године постојања СПС-а уприличена је у Музеју савремене умјетности Републике Српске у присуству руководства, чланова и пријатеља странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана