СПС: Идемо са СНСД-ом, спремни смо бити опозиција

Срна
СПС: Идемо са СНСД-ом, спремни смо бити опозиција

БАЊАЛУКА - Социјалистичка партија Српске (СПС) има договор са СНСД-ом о заједничком дјеловању у Бањалуци и спремна је да буде у опозицији у Скупштини града, саопштено је из СПС-а.

На проширеној сједници Предсједништва Градског одбора СПС-а Бањалука закључено је да Драшко Станивуковић, као изабрани градоначелник, "има обавезу да преузме одговорност за формирање већине у Скупштини града".

"У свом досадашњем политичком дјеловању Станивуковић је као одборник, а затим и као народни посланик био у опозицији и никада није подржао избор руководства Скупштине града, Народне скупштине, Владе, као ни буџет или друге важне одлуке. Због тога нико у њега није упирао прстом, нити га оптуживао", наводе из СПС-а.

Из ове партије истичу да је "вријеме да Станивуковић преузме потпуну политичку одговорност и грађанима понуди рјешења за нагомилане проблеме".

"Позивамо га да преузме одговорност за рјешавање кључних проблема у граду, укључујући саобраћајне гужве, недостатак мјеста у вртићима, проблем са паркингом, прекомјерну бетонизацију и друга важна питања", закључили су из СПС-а.

На проширеној сједници Предсједништва Градског одбора СПС-а Бањалука разговарано је о будућим плановима ове партије, а анализирани су и резултати локалних избора са којима су у овој партији задовољни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана