Спријечено кријумчарење миграната преко Дрине, ухапшени држављани Авганистана, Египта и БиХ

Срна
Спријечено кријумчарење миграната преко Дрине, ухапшени држављани Авганистана, Египта и БиХ

САРАЈЕВО - Припадници Граничне полиције БиХ спријечили су данас у Зворнику кријумчарење 12 особа афроазијског поријекла, а том приликом ухапшена су и два држављана Авганистана, осумњичена за кријумчарење миграната.

Кријумчарење је спријечено приликом надзора границе БиХ, када су припадници Граничне полиције БиХ уочили чамац из Србије који је пловио ријеком Дрином, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

У другом случају, припадници Јединице граничне полиције БиХ Зворник спријечили су данас кријумчарење девет особа афроазијског поријекла, а у везу са овим случајем доводи се држављанин Египта који је мигранте кријумчарио у комбију регистарских ознака БиХ.

Током реализације ове двије акције припадници Граничне полиције БиХ користили су специјалистичку опрему коју је донирала Влада Њемачке.

О наведеним догађајима обавијештен је дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, према чијим су упутствима припадници Граничне полиције ухапсили осумњичене држављане Авганистана и Египта.

У саопштењу се наводи да се наставља даљи рад на документовању кривичног дјела кријумчарење особа и утврђивању идентитета кријумчарених особа с обзиром да не посједују идентификационе документе.

Уз наведено, 18. септембра, службеници Јединице Граничне полиције БиХ Зворник у сарадњи са службеницима Полицијске станице Сапна Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона, спријечили су кријумчарење четири особе које су изјавиле да долазе из Авганистана.

Њих је кријумчарио држављанин БиХ у путничком моторном возилу регистарских ознака БиХ, на подручју Сапне.

Према наредби дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ, осумњичени држављанин БиХ је ухапшен и против њега ће Тужилаштву БиХ бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење особа.

Страни држављани су предати припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даље поступање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана