Спријечено кријумчарење 22 мигранта, ухапшене три особе

Срна
Спријечено кријумчарење 22 мигранта, ухапшене три особе

САРАЈЕВО - Припадници Граничне полиције БиХ данас су у мјесту Врбашка на подручју Градишке приликом контроле два возила ухапсили двојицу држављана БиХ након што су откривени у кријумчарењу 16 особа афроазијског поријекла.

Приликом контроле возила лица афроазијског поријекла нису имала идентификационе документе, а у упитницима за мигранте навела су да долазе из Пакистана - њих троје, шесторо из Индије и седморо из Бангладеша, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Дан раније, припадници Граничне полиције БиХ су у мјесту Поникве код Велике Кладуше спријечили кријумчарење шест миграната из Пакистана.

У везу са овим кријумчарењем доводи се држављанин БиХ који је стране држављане покушао прокријумчарити у путничком моторном возилу, са неприпадајућим регистарским ознакама.

Према наредби дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ, тројица држављана БиХ су испитана у својству осумњичених и против њих ће овој институцији бити достављен извјештај због почињеног кривичног дјела кријумчарење особа.

Возила, новац и други доказни материјали који су кориштени као средство извршења кривичног дјела привремено су одузети, а у току је рад на овим случајевима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана