Споразум о сарадњи парламента Српске и Института региона Европе

Срна
Foto: Срна

САЛЦБУРГ- Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић потписао је данас у Салцбургу са предсједником Института региона Европе Францом Шаусбергером општи споразум о сарадњи парламента Српске и Института региона Европе којим је дефинисана сарадња у областима привреде, политике, науке и културе.

Стевандић је након потписивања споразума најавио одржавање Парламентарног форума у Бањалуци од 26. до 28. априла, у организацији Народне скупштине.

"На форуму очекујемо присуство бројних функционера и парламентарца из ЕУ, земаља региона и БиХ", изјавио је Стевандић.

Из Скупштине је саопштено да је Стевандић рекао да је потребно убрзати процес европских интеграција и додао да би европске институције требало да се боље упознају са политиком коју води Република Српска на одржавању мира и међусобном разумијевању.

"Потребно је учинити све да се етаблира уставни положај Српске и да се заштите њене вриједности, које су у потпуној сагласности са вриједностима ЕУ", рекао је он.

Шаусбергер је изразио задовољство због потписаног споразума, истичући да је крајњи циљ и ове сарадње што брже чланство БиХ у ЕУ.

"Посебно нам је драго што можемо заједнички да радимо на томе да Република Српска и БиХ приступе ЕУ јер јасно је да дијелимо заједничке вриједности", изјавио је Шаусбергер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана