Шпирић: Само унутрашњи политички договор може довести до бољитка БиХ

Срна
Шпирић: Само унутрашњи политички договор може довести до бољитка БиХ

САРАЈЕВО- Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић оцијенио је да руководство Републике Српске и одлуке њених институција показују да је могуће штити и спроводити одговорну политику у органима на нивоу БиХ и никакве спекулације опозиције и међународних мешетара не могу угрозити њену опстојност и интегритет.

-Сасавим је јасно да органи Републике Срспке раде институционално и на основу одлука Народне скупштине Републике Српске и странака, које окупљене око СНСД-а, учествују у власти. Политичко Сарајево очигледно има и своје унутрашње борбе и морају остати свјесни да је унутрашњи договор кључ и за њихов политички успијех и напредак БиХ на европском путу - рекао је Шпирић.

Сматра да договор, који су политички лидери партнера у власти раније успоставили и недавно потврдили у Источном Сарајеву, може довести до бољитка за БиХ, без задирања у уставне надлежности било ког ентитета.

-Теже је унутрашњим политичким договором, корак по корак, долазити до заједничких рјешења. Галама и оптужбе без аргументације кратог су даха и то је оно што остаци опозиције у Републици Српској треба тек да схвате. Сасвим је сигурно да ми, који смо представници Републике Српске у Сарајеву, нећемо одступити од ставова наших институција и то смо показали свих ових године - нагласио је Шпирић.

Нагласио је да су све чешћи напади на предсједника Републике Српске Милорада Додика и разне “суданије” доказ његове снаге, те да страке и људи окупљени око њега неће напустити утабан пут јачања Републике Српске кроз демократске процесе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана