Шпирић: Опозицији боље да изгуби од Додика и Цвијановићеве него да побиједи уз помоћ странаца

Срна
Foto: Кликс

САРАЈЕВО- Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић поручио је опозицији из Републике Српске да им је боље изгубити од Милорада Додика и Жељке Цвијановић него побиједити уз помоћ странаца и политичког Сарајева.

-Иако предизборна кампања још фактички није ни почела, различите домаће и међународне организације сондирајући јавно мјење излазе са профилима фаворита побједника - рекао је Шпирић Срни.

Он је додао да тако бирачи Додика виде као заштитника Српске и српских националних интереса и харизматичног човјека из народа са великим ауторитетом који свакоме смије рећи шта мисли.

Шпирић је нагласио да Додика красе велико искуство и мудрост, те одлучност у доношењу одлука и управљање државом.

-Са друге стране је Јелена Тривић којој се замјера неискуство  - истакао је Шпирић.

Према његовим ријечима као њена лоша страна наводи се странка којој припада, те људи из њеног окружења, као и њена сарадња са странцима и слаба борба за националне интересе.

Када је ријеч о трци за српског члана Предсједништва БиХ, Шпирић је истакао да испитаници дају убједљиву побједу Цвијановићевој над Мирком Шаровићем "код кога примјећују одсуство лидерства и малокрвност у заступању интереса Републике Српске у Сарајеву и превелика сервилност према странцима".

-Ове анкете и процјене су управо на трагу онога о чему дуго говорим и упозоравам да је боље изгубити од Милорада Додика и од Жељке Цвијановић, него побиједити уз помоћ странаца и политичког Сарајева, још само да то опозиција схвати -закључио је Шпирић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана