Шпирић: Од глобалних престројавања зависи будућност БиХ

ГС
Шпирић: Од глобалних престројавања зависи будућност БиХ

БАЊАЛУКА - Од глобалних престројавања и избора геополитичких партнера, зависи каква ће бити будућност у БиХ, рекао је српски делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ са листе СНСД-а Никола Шпирић за РТРС.

- Глобални проблеми и те како утичу, а БиХ је инцидентна земља, јер још увијек се не зна гдје ће, на исток или запад. Најбоље би било за БиХ, али и за регион, да нисмо нигдје. Постоје они који слажу глобални свјетски поредак, и ми на то не можемо утицати. Ако се све релативно брзо заврши, можда и кренемо путем напретка - истакао је Шпирић.

Након неколико жалби и супротстављених одлука Централне изборне комисије и Суда БиХ правоснажно је утврђено да ће СНСД имати четири од пет српских делегата у Дому народа БиХ. Позната су имена свих кандидата за министре и њихове замјенике у новом саставу Савјета министара БиХ. Наговијештене су и прве одлуке ове институције кад је ријеч о великим улагањима у саобраћајне и енергетске објекте.

- Дом народа има пет српских представника, четири СНСД-а, један СДС-а, али не треба то дијелити, ми смо на једном задатку - додао је Шпирић.

Он се осврнуо и на инцидент у Илиџи, када су нападнути родитељи младих фудбалера из Београда.

- БиХ има инцидентни потенцијал. Бошњаци још увијек нису изашли из мржње. Задатак на институцијама ФБиХ, али и БиХ да изађу из клишеа овог времена - поручио је Шпирић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана