Шпирић: Мета је политичка снага СНСД-а и предсједника Додика

Срна
Шпирић: Мета је политичка снага СНСД-а и предсједника Додика

САРАЈЕВО- Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић сматра да су беспредметна и несувисла оправдања делегата у овом дому Желимира Нешковића у вези са повлачењем из процедуре Приједлога закона о Уставном суду БиХ.

"Нагла жеља за деблокадом рада Дома народа који су Бошњаци блокирали читавих седам мјесеци јасна је са аспекта притисака Амбасаде САД, али и њихових унутрашњих сукоба. Није јасно шта је Нешковића скренуло са правог пута, да ли притисци које помиње или појачање којем се нада у Клубу Срба", рекао је Шпирић Срни.

Он сматра да је Нешковић тај који је требао бити дио тима у Клубу Срба и да је повлачењем закона показао да није довољно чврст, па тражи кривце у другима.

"СНСД има и капацитете и политичко искуство да препозна игре које се спремају на ширем плану, а све је убрзала наша изборна побједа и неупитна снага предсједника странке и Републике Српске Милорада Додика. Јасно је ко је мета на овом политичком фронту. Било би добро да се о овом закону разговарало у делегатским клупама, али не знамо је ли то и предлагачу био прави циљ", истакао је Шпирић.

Он је поновио да се дијалогом и договором најбоље рјешавају политичка питања и несугласице, те да очекује да Клуб Срба буде оно што му и назив говори, а не да буде клуб странака у јаловој политичкој борби.

Делегат Клуба српског народа у Дому народа Желимир Нешковић повукао је приједлог закона о измјени Закона о Уставном суду БиХ, који је у парламентарну процедуру упутио прије седам мјесеци, а као основне разлоге за повлачење навео је да не жели да утиче на друге да блокирају Дом народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана