Шпирић: Критичари да поново прочитају писмо, "понављање је мајка знања"

Срна
Шпирић: Критичари да поново прочитају писмо, "понављање је мајка знања"

БАЊАЛУКА - Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић поручио је онима који се буне што су представници Републике Српске упутили писмо члановима Европског парламента и америчког Конгреса да поново прочитају то писмо, али и старе извјештаје о милитантним исламистима у БиХ на које су потписе стављали и функционери из реда Бошњака.

- Изгледа да критичари овог нашег писма нису спремни да се суоче са истином, па је добро да га опет прочитају јер "понављање је мајка знања". Занимљиво је да их не тангира то што у писму наводимо аргументе о непоштивању Дејтонског мировног споразума, Устава БиХ и европских интеграција него чињенице о постојању милитантних исламиста у БиХ. Они или су кратког памћења или мисле да се више нико не бави тим проблемом. Можда нису чули за Горњу Маочу и друга мјеста слична њој, или су коначно и та села ставили под домаће, а не шеријатско законодавство - рекао је Шпирић.

Он је истакао да му није јасна хистерија и чуђење у Сарајеву што представници Републике Српске на нивоу БиХ у свом допису обавјештавају важне институције о стању у БиХ, оцјењујући да је то добар начин да пут ка ЕУ не би постао слијепа улица.

- Политичарима из Сарајева би ово требао бити позив да виде које су кључне тачке спорне с нашег аспекта и да се о томе договорамо, а не да производе хистерију због једног нашег писма. Неки бошњачки политичари имају `сабрана дијела` разних писанија заснованих на мржњи и без икакве аргументације - закључио је Шпирић.

Он је позвао оне којима сметају писма представника Републике Српске да пажљиво читају и да размисле на који начин ће се договорити с партнерима у власти како би БиХ направила корак напријед, а не назад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана