Шпирић: ЦИК ушао у слијепу улицу

Срна
Шпирић: ЦИК ушао у слијепу улицу

САРАЈЕВО- Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић сматра да је Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ ушла у слијепу улицу са опозицијом и страним центрима, те да сада покушавају да креирају изборни резултат по њиховој вољи, а не да преброје гласове.

-ЦИК ће овим правним насиљем дискредитовати сам себе, а неки његови чланови су то већ одавно учинили и изгубили кредибилитет и легитимит у провођењу изборног процеса у БиХ - рекао је Шпирић Срни.

Коментаришући опречне изјаве чланова ЦИК-а БиХ, он је оцијенио да то само потврђује да се у тој институцији најмање баве својим послом и да нису компетентни и спремни да одговоре задацима који су пред њима.

-Свакодневно тумачење сопствених одлука, исправке оног што усвајају мимо закона показује да ЦИК има политички и неки други задатак који треба да донесе нестабилност у односима у БиХ и покушају да пољуљају стабилност институција Републике Српске- рекао је Шпирић.

Он је нагласио да се такав сценарио неће дозволити и да ће институције Републике Српске остати стабилне и одбранити демократски процесе и изборну вољу грађана.

Члан Централне изборне комисије (ЦИК) Вања Бјелица Прутина изјавила је јуче да у Добоју недостају вреће са двадесетак бирачких мјеста, а не са 61, како је раније рекао предсједник ЦИК-а Суад Арнаутовић, те да је могуће и да је у питању само непрописно паковање.

У Главном центру за бројање гласова у Сарајеву јуче је почело отварање врећа и контролно поновно бројање гласачких листића за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана