Шпирић: БиХ Може у ЕУ када у Сарајеву забораве "охаеровање" и "шмитоманију"

Срна
Шпирић: БиХ Може у ЕУ када у Сарајеву забораве "охаеровање" и "шмитоманију"

САРАЈЕВО - Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић сматра да затварање Канцеларије високог представника (ОХР), крај мандата међународних судија у Уставном суду БиХ, те враћање преговорима неповратно воде БиХ на европски пут.

-Тренутно се странке „тројке“ понашају на начин да им (Кристијан) Шмит буде протутежа за бошњачку политику у БиХ. Требало би да знају да тек када прођу „охаеризам“ и „шмитоманију“ БиХ ће бити на европском путу. Зато их позивам да спусте тензије и да се ми међу собом вратимо договору без да тражимо немогуће - нагласио је Шпирић.

Он је оцијенио да посљедњи иступи лидера странака такозване "тројке" показују да они нису за договор са политичким представницима Републике Српске чиме отварају нове проблеме у БиХ и покушавају да глуме СДА.

-Није више ријеч о политички некоректном препуцавању какве су њихове бизарне приче из Коњица. Ријеч је о томе да странке таозване „тројке“ желе да се додворе бошњачком политичком тијелу, али немају аргументе пред собом него само излизану матрицу СДА по којој је Милорад Додик и СНСД кривац за све - рекао је Шпирић за Срну.

Он упозорава да је свима јасно да међународе судија Уставног суда БиХ и Кристијан Шмита немају легитимитет и да је то линија преко које нико из Републике Српске не иде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана