Спасиоци из Турске на свечаном пријему код предсједника Српске ФОТО ВИДЕО

Срна
Спасиоци из Tурске свечано постројени испред палате Републике
Foto: Дражан Оскар Подеровић | Спасиоци из Tурске свечано постројени испред палате Републике

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик организовао је данас пријем за припаднике специјалистичког тима за трагање и спасавање из рушевина Републичке управе цивилне заштите, који су учествовали у хуманој мисији у Турској након разорног земљотреса

Прије тога су припадници овог тима, њих 30,  свечано постројени , а свечано их је поздравио предсједник Српске ријечима:

"Помоз Бог јунаци". Додику је рапортирао командир јединице Младен Кулиш.

Свечаном пријему је присуствовао и премијер Радован Вишковић.

Са херојима из Турске је и пас трагач Тора који је био од изузетне помоћи приликом потраге у рушевинама након разорног земљотреса. Послије пријема предвиђене су изјаве за новинаре.

Додик је раније изјавио да ће са по 5.000 КМ наградити спасиоце који су се вратили са хумане мисије у Турској, гдје су у правом свјетлу представили Српску.

 

Спасиоци су 12. фебруара спасили десетогодишњу дјевојчицу, која је провела шест дана под рушевинама у земљотресу разореном граду Кахраманмараш.

Припадници Републичке управе цивилне заштите који су учествовали у спасилачкој мисији договорили су се да се одрекну дневница у корист дјевојчице коју су спасили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана