СП: Српска и Србија славе празник поносне на српско име, историју и претке

ГС
СП: Српска и Србија славе празник поносне на српско име, историју и претке

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије и министар енергетике и рударства Српске Петар Ђокић упутио је честитку свим грађанима Републике Српске и свим Србима широм свијета поводом Дана српског јединства и годишњице пробоја Солунског фронта.

-Српски народ са обје стране Дрине, али и широм свијета, слави празник који је симбол наше вјечне тежње за слободом и очувањем јединственог националног идентитета, традиције, културе. Република Српска и Србија обиљежавају овај датум поносне на српско име, историју и претке - истакао је Ђокић.

Додао је да у име Социјалистичке партије и министарства на чијем је челу, честита Дан српског јединства, слободе и националне заставе са жељом да се српска тробојка поносно вијори као вјечни симбол српског јединства.

Потпредсједник Социјалистичке партије Давор Стрика поручио је српском народу да, на данашњи дан, Дан српског јединства, слободе и националне заставе, истакне са поносом заставу – симбол постојања и опстајања, јединства и славне прошлости свих Срба.

-Истакнимо српску заставу, поштујући и уважавајући све друге. То је израз слободе – највише вриједности сваког народа и покажимо како се слобода чува, а јединство његује. Покажимо да смо достојни херојске српске историје и спремни да јачањем националне свијести сложно градимо бољу Републику Српску и Србију - поручио је Стрика.

Предсједник Извршног одбора СП-а и министар рада и борачко – инвалидске заштите Душко Милуновић нагласио је да је „ово велики дан за Републику Српску и Србију и за цјелокупни српски народ, јер нема виших и важнијих вриједности од јединства нашег народа и слободе“.

- Српско јединство славимо јер оно подразумијева свијест о истој националној, вјерској, културној и цивилизацијској припадности, свијест о истим тежњама, циљевима и интересима, без обзира на географске просторе на којима живе Срби. Славимо слободу, која је, кроз историју, кључна ријеч за српски народ - рекао је Милуновић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана