СП Бијељина: Осуда неодговорног понашања Петровића

Срна
СП Бијељина: Осуда неодговорног понашања Петровића

БИЈЕЉИНА- Градски одбор Социјалистичке партије /СП/ Бијељина најоштрије је осудио неодговорно понашање градоначелника Љубише Петровића који већ годину дана није именовао руководиоца градског Штаба Цивилне заштите, чиме "доводи у питање судбину грађана Семберије".

Петровић је јуче, неколико часова након указивања на овај пропуст, покушао да се оправда, те издао саопштење са састанка Штаба за кризне ситуације, а потом организовао одлазак са новинарима на обалу Дрине у Јањи церемонијално обучен у униформу на којој пише - комадант Штаба, саопштено је из Градског одбора СП-а.

Из бијељинског СП су оцијенили да изјаве Петровића показују да "не зна како функционише Цивилна заштита".

"Понаша се као да је тек тада открио које су дужности локалне заједнице у овом систему и вапи како не може да схвати колике су обавезе локалне заједнице. Као да не жели или не зна како да испуњава законом прописане обавезе", оцјењује се у саопштењу.

Из бијељинског СП-а подсјећају и на јучерашњи апсурд када је "потписник Одјељења за пољопривреду града Бијељине Сретен Вучковић по овлаштењу градоначелника Петровића пола сата прије поднева издао саопштење у којем је напао Аграрни фонд и директора /Златана/ Лазаревића за неисплаћивање подстицаја из дозначених средстава градског буџета иако је Аграрни фонд већ у том тренутку исплатио све подстицаје".

У Градском одбору СП-а Бијељина кажу да је апсурд већи што је неснађени Петровић и неколико дана раније напао Аграрни фонд, али се испоставило да је у питању градоначелникова грешка, јер он није пребацио средства Фонду.

"Само ова два догађаја у једном дану показују сву трагикомичност дјеловања и неспособности Љубише Петровића, његове покушаје прављења политичких представа, подметања, самовоље, бјежања од признања сопствених грешака и још много тога, што је за СП неприхватљиво", наводи се у саопштењу из ове странке и поручује да Бијељина заслужује боље. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана