Сорека: Проширење ЕУ остаје у фокусу за БиХ

ГС
Сорека: Проширење ЕУ остаје у фокусу за БиХ

САРАЈЕВО - Новоименовани амбасадор ЕУ у БиХ Луиђи Сорека рекао је да проширење ЕУ остаје један од приоритета, те је истакао да је период до објаве наредног извјештаја о напретку од кључног значаја за БиХ.

Сорека је у разговору са министром иностраних послова у Савјету министара Елмедином Конаковићем навео да се треба максимално ангажовати на испуњавању неопходних услова.

Конаковић је рекао да је интеграција БиХ у ЕУ правац за сигурну и просперитетну будућност за њене грађане о чему постоји консензус у оба ентитета и код сва три конститутивна народа, саопштено је из Министарства иностраних послова у Савјету министара.

"Власти на свим нивоима би требале да учине све што је потребно како би БиХ направила даље кораке који би довели до отпочињања преговора о чланству БиХ у ЕУ", навео је Конаковић.

Он је изразио наду да ће Савјет министара ускоро усвојити приједлог програма реформи како би БиХ била укључена у План раста ЕУ, те како би спровођење неопходних активности што прије почело на свим нивоима у БиХ.

Конаковић и Сорека су разговарали и о јачању регионалне сарадње и другим актуелним политичким питањима, додаје се у саопштењу, јавља СРНА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана