Шолаја: Посјета фон дер Лајенове само понављање порука о европском путу

СРНА
Шолаја: Посјета фон дер Лајенове само понављање порука о европском путу

БАЊАЛУКА - Професор међународних односа на бањалучком Факултету политичких наука Милош Шолаја рекао је Срни да се од сутрашњег састанка предсједника Европске комисије Урсуле фон дер Лајен са представницима институција БиХ не може очекивати ништа, већ само понављање порука о европском путу.

"Како год да се сложе коцкице, у БиХ је стална опструкција свега онога што чини процес према ЕУ, а при томе остаје само слаткорјечива еврореторика, тако да се то на крају своди на оно што је иначе карактеристично за европске службенике - обилазе парохију, показују да нешто раде на том путу", рекао је Шолаја.

Он је истакао да ће то бити више рутинска посјета, јер, како каже, сви у БиХ знају шта треба да раде на европском путу, али нема политичке воље.

Предсједник Европске комисије Урсула фон дер Лајен сутра ће допутовати у БиХ у оквиру посјете земљама западног Балкана, како би разговарала о билатералној сарадњи и представила план раста ЕУ за регион, саопштила је Европска комисија.

Фон дер Лајенова састаће се у Сарајеву са члановима Предсједништва БиХ, а разговараће и са предсједавајућом Савјета министара Борјаном Кришто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана