Шолаја: И даље остављен конфликт у оквиру ФБиХ

Srna
Foto: n1

БАЊАЛУКА - Професор бањалучког Универзитета Милош Шолаја изјавио је вечерас Срни да ће, упркос томе што је Кристијан Шмит наметнуо одређене измјене Изборног закона БиХ, бити и даље остављен конфликт у оквирима Федерације БиХ /ФБиХ/, а што ће имати утицаја и на цјелокупну ситуацију у БиХ.

Он је рекао да је јасно да у БиХ нема неких идеја и опредјелења, а посебно у ФБиХ између Хрвата и Бошњака да се успостави консоцијацијски механизам функционисања и да нека суштинска питања не могу да се заснују на консензусу народа, него је потребна и међународна интервенција. 

"Тако да је Шмит наметнуо, оно што је годинама било спорно и што се није могло догодити у БиХ, а било је простор за манипулацију од Бошњака, али је ипак и даље оставио конфликт у оквирима ФБиХ што ће имати утицаја и на цијелу ситуацију у БиХ", истакао је Шолаја. 

Кристијан Шмит, којег Република Српска не признаје за високог представника у БиХ, наметнуо је данас одлуку о измјенама и допунама Изборног закона БиХ које се односе на, како је рекао, пакет транспарентности избора, те нагласио да "не допушта ратнохушкачку реторику". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана