Шолаја: ЦИК спроводи политички процес, умјесто изборног закона

Срна
Шолаја: ЦИК спроводи политички процес, умјесто изборног закона

БАЊАЛУКА - Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ спроводи политички процес умјесто Изборног закона, а криза коју је продуковала увела је БиХ у стање озбиљне дестабилизације која може изазвати несагледиве посљедице, рекла је Срни члан Главног одбора СНСД-а Душица Шолаја.

Шолаја је изјавила да није било основа да се Агенцији за равноправност полова БиХ упути допис ради евентуалног поступања против српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика јер је изјавио да се чланица ЦИК-а Вања Бјелица Прутина састајала са лидером СДС-а Мирком Шаровићем.

Она је истакла да има основа да се каже да је то још једна потврда да ЦИК не бира средства и начин да се обрачунава са Додиком.

“Умјесто да њихов циљ буде провођење Изборног закона, они на жалост проводе политички процес и доносе политичке одлуке”, рекла је Шолаја.

Она је додала да је раумљиво то што се избор и подршка Додику грађана Републике Српске не допада опозицији, али да је хајка коју ЦИК проводи против њега недопустива и скандалозна.

“Оно чега чланови ЦИК треба да буду свјесни је да сносе одговорност за своје поступке”, нагласила је Шолаја.

Предсједник Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Суад Арнаутовић упутио је јуче допис Агенцији за равноправност полова БиХ ради евентуалног поступања против српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика јер је изјавио да се чланица ЦИК-а Вања Бјелица Прутина састајала са лидером СДС-а Мирком Шаровићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана