Социјалистичка партија обиљежила 30 година постојања

ГС
Foto: Д.Поздеровић

БАЊАЛУКА- Социјалистичка партија обиљежила је 30 година постојања. За три деценије дала је значајан допринос постојању и развоју Републике Српске, рекао је предсједник ове странке Петар Ђокић на свечаној академији у Бањалуци.

"СП је протеклих 30 година дала изузетан допринос укупном расту и развоју Републике Српске у свакој области друштвеног живота", рекао је Ђокић и нагласио да су то радили заједно са својим партнерима, да су успјели да одоле свим искушењима и изазовима.

Лидер СНСД-а Милорад је честитао велики јубилеј и подсјетио да су социјалисти важан политички субјект политичког система и живота Републике Српске, са којима СНСД већ више од двије деценије ради на афирмацији и изградњи Српске.

"Иза нас стоји стабилна, грађена и изграђена Република Српска која захтијева још више напора и улагања", рекао је Додик.

Додик је истакао да СНСД и СП дијеле базичне политичке ставове који се односе на њихов статус на нивоу БиХ, а на нивоу Српске све политичке и економске одлуке дијелимо на исти начин.

Социјалистичка партија наставља сарадњу са СНСД-ом, али традиционално и са Социјалистичком партијом Србије. Да честита јубилеј и да подршку  дошао је и министар спољних послова Србије и предсједник СПС-а Ивица Дачић.

- Република Српска је витални, национални и државни интерес Србије и српског народа. Ми поштујемо Дејтонски споразум. Сви разговори о ситуацији у БиХ треба да полазе и да се завршавају од сагласности и консензуса сва три конститутивна народа и оба ентитета - поручио је Дачић.

Ђокић је још нагласио да су  социјалисти радили заједно са својим партнерима и да су успјели да одоле свим искушењима и изазовима.

"Радили смо на демократизацији Републике Српске и успјели смо крајем 1997. године, заједно са нашим партнерима, остварити велике историјске промјене, дефинисати један нови курс политике који траје и данас, а то је посвећеност развоју Републике Српске, међународна афирмација и заштита интерса и права Српске", рекао је Ђокић.

Он је додао да млади чланови дају сигурност да ће партија трајати и наредних деценија.

Свечаној академији присуствовали су бројни истакнути чланови СП-а, као и представници политичких партија који чине владајућу коалицију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана