Социјалистичка партија ће имати четири кандидатa за начелнике

Srna
Foto: Srna

БАЊАЛУКА - Социјалистичка партија /СП/ ће на предстојећим локалним изборима кандидатске листе имати у 63 општине у Републици Српској, а у четири кандидате за начелнике, изјавио је данас лидер ове партије Петар Ђокић.

Ђокић је након сједнице Главног одбора странке додао да ће кандидати за начелнике бити предложени у Пелагићеву, Купресу, Угљевику и Станарима, а још се одлучује о петом кандидату за општину Чајниче.

"Преостале општине ће бити у ситуацији да њихови одбори разговарају на локалном нивоу са нашим партнерима. Жељели бисмо да буде потврђено партнерство на нивоу Републике Српске. Сматрамо да је то потпуно логично очекивати", рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци.

Ђокић је истакао да је дата препорука свим локалним одборима СП широм Српске да сарађују са партијама које чине коалицију на нивоу Српске.

"Цијенимо све своје коалиционе партнере. Желимо да ту сарадњу и коалицију сачувамо јер је она највећи фактор сигурности за стабилност политике и живота у Српској", навео је Ђокић и додао да је нормално да у коалицији некада буде и одређених проблема и застоји, попут кадровских питања.

Ђокић је истакао да има општина гдје неће бити спремности других да сарађују са СП-ом и ту ће ова странка наступати потпуно самостално.

Он очекује да ће СП остварити бољи резултат од оног на претходним локалним изборима, те додао да ће партија своју пажњу усмјерити на озбиљну реформу управљања и развоја локалних заједница.

"Имамо не мали број локалних заједница у којима из године у годину пада укупан број становника који се кроз миграције помјера. Свакој локалној заједници мора се посветити посебна пажња кроз одређене политике", оцијенио је Ђокић.

Ђокић сматра да је потребно и донијети посебан закон за подстицање раста и развоја локалних заједница са српским становништвом које је у већини у Федерацији БиХ.

Говорећи о кандидату за градоначелника Бањалуке, Ђокић је навео да ће СП прихватити да о томе разговара са СНСД-ом.

"Потпуно је логично да СП подржи Николу Шобота, кандидата СНСД-а за градоначелника Бањалуке. Раније сам рекао да о њему имам позитивно мишљење као човјеку, љекару и хуманисти и свакако да један такав човјек може бити градоначелник", рекао је Ђокић.

Ђокић каже да је дата препорука свим локалним одборима СП-а широм Српске да сарађују са партијама које чине коалицију на нивоу Српске.

"Цијенимо све своје коалиционе партнере. Желимо да ту сарадњу и коалицију сачувамо јер је она највећи фактор сигурности за стабилност политике и живота у Српској", навео је Ђокић, те додао да је нормално да у оквиру коалиције некада постоје и одређени проблеми и застоји, као што су кадровска питања.

СП данас је уприличила и коктел поводом симболичног обиљежавања 31. рођендана партије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана