Шобот након кандидатуре има поруку за све Бањалучане

Срна
Шобот након кандидатуре има поруку за све Бањалучане

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот рекао је да ће када буде изабран на ту функцију пренијети на своје сараднике и градске институције професионализам и одговорност, рад, озбиљност и легализам, а све с циљем да град на Врбасу истински буде по мјери грађана и усмјерен ка њиховим стварним потребама.

Он је додао да по добијању мандата слиједи велики посао.

"Бањалуку замишљам као град по мјери грађана, усмјерен према њиховим стварним потребама. Сигуран сам да ћемо све чему тежимо остварити. А циљеви су нам, између осталог, унапређење доступности здравствене заштите, пронаталитетна политика, брига о младима, развој спорта и културе, те подстицај економији и бољи животни стандард", рекао је Срни Шобот.

Он је нагласио да за њега политика представља много више од популизма, вријеђања и јефтине реторике.

"Надам се да ћу политичким дјеловањем и наступом успјети да вратим пристојност, одговорност и уљудност на том плану. Сигурно је да нећу водити негативну кампању, иако сам више него спреман да се борим уколико до ње дође", поручио је Шобот.

Он је навео да је велики искорак на политичкој сцени у Републици Српској то што га је као ванстраначког кандидата подржао најјачи политички субјекат у Српској - СНСД.

"Осјећам истовремено велику одговорност и вјетар у леђа", навео је Шобот и захвалио за подршку грађанима, као и предсједнику Српске Милораду Додику, који је, како је рекао, озбиљан регионални лидер који има знање, искуство и политичку вјештину.

Он је закључио да је доста деструкције и подјела, те да жели да окупља људе.

"А потребе и жеље грађана Бањалуке моје су политике и циљеви за које ћу се борити до краја", рекао је Шобот, који је љекар и начелник Клинике за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Бањалучки Градски одбор СНСД-а је протекле седмице дао једногласну подршку Шоботи за кандидата за градоначелника Бањалуке на предстојећим локалним изборима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана