СНСД Приједор: Данијел Егић кандидат за новог министра рада Српске

ГС
Foto: Фејсбук

ПРИЈЕДОР - Савез независних социјалдемократа (СНСД) из Приједора вечерас ће на сједници Градског одбора ове странке предложити Данијела Егића, за новог министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, сазнају "Независне новине" из извора блиских приједорском огранку ове странке.

Егић, који се тренутно налази на позицији начелника одјељење за пољопривреду и рурални развој Града Приједора, има подршку Градског одбора и нема препрека да буде изабран за министра, наводе извори.

"Сједницу ћемо одржати вечерас и за министра ћемо предложити Данијела Егића. Он је раније изабран као кандидат на сједници Извршног комитета Градског одбора СНСД-а Приједор и очекујемо да то буде потврђено и на овој сједници" рекао је извор, додавши да се нада да ће Владе РС прихватити Егића као приједлог и да ће бити именован већ током фебруара, када се очекује сједница највишег законодавног тијела Републике Српске.

"Увјерени смо да неће бити никаквих проблема, јер је и предсједник (Милорад) Додик рекао да ће будући министар бити из Приједора, па према томе, не видимо разлог да Егић не буде нови министар рада и борачко-инвалидске заштите", поручили су извори.

Уколико премијер Радован Вишковић прихвати од стране а, он ће у Владу Републике Српске доћи на мјесто Драгослава Кабића, такође кадра СНСД-а, који је након свега два дана на позицији министра поднио оставку због чињенице да је раније био осуђен због саобраћајне несреће у којој је смртно страдала једна особа.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана