СНСД предао кандидатске листе ЦИК-у БиХ

Срна
СНСД предао кандидатске листе ЦИК-у БиХ

БАЊАЛУКА - Савез независних социјалдемократа (СНСД) данас је званично предао Централној изборној комисији (ЦИК) БиХ кандидатске листе за предстојеће опште изборе.

 

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је Срни да су предате кандидатуре лидера СНСД-а Милорада Додика за предсједника Републике Српске и потпредсједника странке Жељке Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ, нагласивши да се на свим листама ове странке налазе способни и озбиљни људи спремни да раде за интерес Српске.

-Додик је већ у два мандата био предсједник Републике Српске, односно једини реизабрани предсједник у историји Српске. Имамо подршку и наших коалиционих партнера. Додик је у Предсједништву БиХ најбоље штитио интересе Српске, а очекујемо да се сада врати у Палату Републике и да ће у трећем мандату бити предсједник - истакао је Ковачевић.

Он је нагласио да Цвијановићева испуњава све услове да обавља функцију члана Предсједништва БиХ.

-Има потребно искуство, била је министар, премијер у два мандата и предсједник Републике и сигурно је да ради изузетно. На најбољи начин она ће представљати интересе Републике Српске у Предсједништву БиХ - рекао је Ковачевић.

Он је додао да је СНСД предао листе и за све остале нивое.

-На свим нашим листама налазе се способни и озбиљни људи који су спремни да раде за интерес Српске. На најбољи могући начин спремни смо да представљамо грађане Републике Српске. На нашим листима нашао се и велики број млађих људи који имају нову енергију и снагу како да додатно допринесу заштити интереса Српске и побољшању живота грађана - рекао је Ковачевић.

Он очекује побједу СНСД-а на изборима и да странка настави успјешну сарадњу са коалиционим партнерима.

-Очекујемо апсолутну побједу Додика, који ће дефинитивно бити предсједник Републике, али и Цвијановићеве за српског члана Предсједништва БиХ. Очекујемо да имамо самосталну већину у Народној скупштини Републике Српске и убједљиво највећи број посланика у Представничком дому парламента БиХ када је ријеч о странкама које су из Српске и из Федерације БиХ, јер волимо Српску - рекао је Ковачевић.

Он је подсјетио да су носиоци листа за Народну скупштину Републике Српске Драгослав Кабић за Изборну јединицу један, Мирослав Бојић Изборна јединица два, Изборна јединица три Владо Ђајић, Изборна јединица четири Игор Жунић, Изборна јединица пет Александар Суботић, Изборна јединица шест Војин Митровић, Изборна јединица седам Зоран Стевановић, Изборна јединица осам Љубиша Ћосић и Изборна јединица девет Лука Петровић.

Ковачевић је додао да су су за Представнички дом парламент БиХ носиоци листа Небојша Радмановић у Изборној јединици један, у Изборној јединица два Обрен Петровић и Радован Вишковић у Изборној јединици три.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана