СНСД подршка борби Бранимира Којића за истину

Срна
СНСД подршка борби Бранимира Којића за истину

СРЕБРЕНИЦ - Општински одбор СНСД-а Сребреница подржава предсједника Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимира Којића у борби за истину о догађајима и страдањима српског народа у средњем Подрињу у Одбрамбено-отаџбинском рату, као и борби за недостижном правдом за српске страдалнике.

У саопштењу из Општински одбор СНСД-а Сребреница се истиче да се у посљедње вријеме виде организовани нападе из Федерације БиХ, те неких бошњачких политичара попут Ћамила Дураковића на Којића, који немају никаквог упоришта и оправдања.

"Усмјерени су само зато што Којић говори истину и тражи да се изнесу тачни подаци о броју погинулих Бошњака током 1992/1993. године, до проглашења Сребренице заштићеном зоном. Због чега је она била заштићена, ако у њој до тада није било погинулих.

Нека се утврди ко је лагао и да ли је на основу лажних информација дошло до проглашења заштићене и наводно демилитаризоване зоне", наводи се у саопштењу сребреничког СНСД-а које је потписао предсједник Радомир Павловић.

Из ове странке питају за податке о броју погинулих Бошњака у заштићеној зони, а колико је њих погинуло у борбама и на други начин у пробоју из Шушњара до Сапне и Кладња у јулу 1995. године.

"Нека Бошњаци одговоре зашто су убијени сви Срби који су остали у Сребреници, лојални тадашњој муслиманској власти. Убијени су без суђења и доказа на најсвирепији начин попут медицинске сестре Раде па старице Иве Мирковић и Слободана Зекића - Зеца и других", питају из СНСД-а. Т

ражи се и одговор на Којићево питање, колико је било примарних масовних гробница у Сребреници у које су укопани убијени Срби, као и на много питања, која је Којић поставио бошњачких политичарима и јавности, а на која нема одговора. "Бранимир Којић смета бошњачким политичарима и јавности у Сребреници и БиХ зато што износи истину и тражи одговоре на многа нејасна питања око дешавања у Сребреници од 1992. до 1995. године

. Много је мистерије око тих питања и због тога се Којић настоји дисквалификовати по сваку цијену, лажним оптужбама и пријетњама које су недопустиве", поручују из Општински одбор СНСД-а Сребреница. /крај/мп/дад/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана