СНСД Источно Сарајево неће Нешића за министра

ГС
СНСД Источно Сарајево неће Нешића за министра

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Градски одбор СНСД-а Источно Сарајево противи се кандидатури предсједника ДНС-а Ненада Нешића за министра безбједности у Савјету министара БиХ.

-О томе ћу сутра разговарати са предсједником СНСД-а и Републике Српске Милорадом Додиком након чега ће се знати како ће Мирослав Вујичић посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ гласати на сједници на којој се буде потврђивао нови сазив Савјета министара - изјавио је данас на прес конференцији у Источном Сарајеву предсједник Градског одбора СНСД-а Љубиша Ћосић.

Додао је да ниједног тренутка нису рекли да су кандидати СНСД-а лоши приједлози и о томе ће разговарати на страначким органима.

-Али, ми смо представљали један пут, пут власти који доноси добро Републици Српској и БиХи. Нисмо били представници опозиције када смо се борила за гласове и нисмо били представници трећег пута - рекао је Ћосић.

Вујичић је рекао да је народ рекао своје мишљење те да је велика већина грађана дала подршку Милораду Додику и Жељки Цвијановић, те СНСД-у и да је том политиком побијеђена прича Јелене Тривић и трећег пута.

-Нисмо задовољни кадровским рјешењима за Савјет министара и сматрамо да Ненад Нешић, нема знања и компетенције да обавља позицију за коју је предложен и стотину разлога је зашто не треба подржати њега за то мјесто. Видјели сте како је руководио партијом и партија која је имала 100.000 гласова пала је на 30.000. Ако би којим случајем био изабран за министра вјероватно би упропастио то министартарсво - рекао је Вујичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана