Сњежна олуја погодила Лос Анђелес

GS
Foto: usatoday

Сњежна олуја која се спустила на америчку западну обалу доносећи поплаве и ниске температуре, помјерила се ноћас ка југу Калифорније, подижући водостаје ријека на опасне нивое и доносећи снијег у бројне области око Лос Анђелеса.

Америчка метеоролошка служба саопштила је да је ово једна од најјачих олуја која је икада погодила југозападну Калифорнију.
АП наводи да су се брда око предграђа Санта Кларита, сјеверно од Лос Анђелеса, скроз забијелила, а да је снијег изненадио и источна предграђа.

Метеоролози кажу да ће становници тог дијела Калифорније данас моћи да предахну, али да их нова мећава очекује већ сутра.

Послије неколико дана снажних вјетрова, обореног дрвећа, покиданих далековода, више од 120.000 домаћинстава остало је без струје.Главни аутопут на западној обали Интерстејт 5 затворен је због обилног снијега и леда у планинском дијелу сјеверно од Лос Анђелеса, преноси Атв

Количина кише је такође велика, па је пао 38,1 центиметар кише у округу Когсвел Дем, а у Вудланд Хилсу 26,6 центиметара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана