Снијег успорио саобраћај: Коловози мокри и клизави

ГС
Снијег успорио саобраћај: Коловози мокри и клизави

БАЊАЛУКА - У западним и сјеверним крајевима Републике Српске и Федерације БиХ саобраћај се одвија отежано и успорено због снијега, а у осталим предјелима коловози су претежно мокри и клизави.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима скрећу пажњу и на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле.

Због радова на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Режим у одвијању саобраћаја измијењен је на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка због радова на изградњи кружне раскрснице.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два. Режим саобраћаја измијењен је и на путном правцу Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/, као и у тунелима Чиљеговићи на путу Лапишница - Љубогошта и Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље - Миљевина.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик - Главичице, Фоча - Горажде у Филиповићима и Укрина - Горња Вијака.

На подручју ФБиХ коловози су заснијежени, посебно на путевима на подручју Унско-санског кантона, као и на ширем подручју Сребреника, Градачца, Олова и Кладња.

Због радова на магистралном путу Јабланица - Мостар саобраћај се код ресторана “Здрава вода” одвија наизмјенично једном траком у дужини од 150 метара.

Спорије због радова током дана саобраћај се одвија и на улазу у Столац из смјера Мостара, као и на скретању за Ораховицу на подручју Коњица.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. Због лоших временских услова у Хрватској на граничном прелазу Изачић забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 3,5 тона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана