Шмит саслушан пред Одбором за спољне послове Европског парламента

ГС
Шмит саслушан пред Одбором за спољне послове Европског парламента

БРИСЕЛ - Кристијан Шмит данас је пред Одбором за спољне послове Европског парламента изнио информације о актуелној политичкој ситуацији у БиХ. Састанак је одржан иза затворених врата.

-У оквиру посјете Бриселу, високи представник је подијело информације о актуелној политичкој ситуацији у БиХ са Одбором за спољнее послове Европског парламента. Нагласио је да БиХ мора да искористи историјску прилику након што јој је одобрен кандидатски статус за чланство у БиХ -саопштио је ОХР.

Прошле године су парламентарци из Њемачке, Француске и Холандије, њих 25, упутили писмо у којем се позвали Шмита да се обрати Одбору те су га позвали  да повуче своју одлуку која се односи на измјене Изборног закона БиХ и Устава ФБиХ.

Тадашњи предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да позив ОХР-у да поништи одлуку о измјени Изборног закона БиХ, који је упутила коалиција од 25 представника Европског парламента и парламената у Њемачкој, Холандији и Француској, нема везе са бригом за демократију, „већ је ријеч о најобичнијој подвали у режији политичког Сарајева и бошњачких лобиста у Европском парламенту који су успротивили рјешењима која не одговарају Бошњацима”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана