Шмит поново пријети Бонским овлашћењима

ГС
Шмит поново пријети Бонским овлашћењима

САРАЈЕВО - Кристијан Шмит је рекао да је спреман користити Бонска овлашћења да би спријечио доношење спорних измјена Закона о Уставном суду БиХ.

На питање о тренутном стању у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, гдје Клуб Бошњака одбија присуствовати наставку сједнице гдје је на дневни ред уврштена неуставна приједлог измјена Закона о Уставном суду БиХ, Шмит је јасно изрекао свој став по овом питању.

"Морамо видјети како ћемо даље с Даном народа. Имамо блокаду због неуставног нацрта закона који је предложио један члан Клуба Срба (Желимир Нешковић, оп. а.). Сматрам да бисмо морали наћи начин како да се изађе из ове блокаде", рекао је Шмит.

Високи представник је даље спомињао "разговор и спремност да се превазиђе овај нацрт закона", те даље саопштио да је за промјене у Уставном суду БиХ потребна промјена Устава наше земље.

Оно што је посебно интересантно је да је Шмит за кривца издвојио управо Нешковића као предлагача овог спорног закона.

"Не видим да на дужи рок можемо имати једног делегата Дома народа који блокира планове. Идемо сјести и разговарати о томе како даље наставити", рекао је Шмит за телевизију Фејс.

Такође занимљив дио његовог одговора на питање о стању у Дому народа нашао се на самом крају, када је рекао да неће оклијевати да користи Бонска овлашћења у овом случају.

"Морам рећи да понекад имам тај моменат разумјевања, али неки кажу да иду на засиједање а да не знају шта ће бити с тим неуставним приједлогом. У ситуацији да парламент изгласа неуставни и антикритички закон, то би ме навело да дјелујем", одлучан је био Шмит, пише Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана