Шмит о неодласку у Бањалуку: Биле су постављене барикаде

Г.С.
Шмит о неодласку у Бањалуку: Биле су постављене барикаде

САРАЈЕВО - Кристијан Шмит поручио је како се не плаши Додикових пријетњи и да ће доћи у Републику Српску.

Он је гостујући на телевизији Н1рекао да су јуче биле постављене барикаде како би се спријечио његов долазак.

"Биле су постављене барикаде да би се спријечио мој долазак. Због чега су биле затворене неке улице? Музички фестивал је тек у петак. Или се данима за то спремају или су покушали да спријече мој долазак?! Замислите да се десио напад на мене или да су ми забранили улазак у зграду, и то пред камерама, да ме неко силом спрјечава, да ли било ко осим у Бањалуци вјерује да би се у Европи неко радовао томе, можда би се у Москви радовали. Имали бисте ситуацију која би изазвала кризне састанке и ова земља би била даље од Европе. Ја сам мудро дјеловао", рекао је Шмит.

Шмит је поручио да ће сигурно доћи у Бањалуку, не прецизирајући кад.

"Ја ћу своје обавезе извршити и многи ће се зачудити како ће то изгледати. Кад бих се плашио да одем у дио земље која је кандидат за ЕУ зато што ми неко пријети, онда нешто не би било уреду са мном", рекао је високи представник.

Он је казао "да се неће уплитати у сваку игру и сваку глупу дјетињарију."

"Додику поручујем: Знам за јадац, немој потцјењивати међународну заједницу. Ти ћеш одговарати за своје понашање. Већ сам интензивно користио бонске овласти. Нећу открити све карте, али све опције су на столу ... Шта он жели, да ме ухапси и затвори, па је онда све то препустио народу, парадајзу и јајима. Парадајз је Додиков аргумент?! Мислим да Додик има технички проблем, мисли да се свијет врти око њега и да сви морају играти по његовим правилима", преноси klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана