Шмит најавио нову одлуку због Додика: Будите спремни, биће озбиљна реакција

ГС
Foto: Танјуг

САРАЈЕВО – Кристијан Шмит је данас у интервјуу за Фаце телевизију најавио да ће донијети нову одлуку која се тиче Милорада Додика те сматра да за то има снажну подршку међународне заједнице.

Шмит је рекао да је "прошло вријеме изјава, сада је вријеме да се подузму активности".

"Када говоримо о незаконито донесеним законима у РС-у који имају утиецаја на неку од највиших институција у земљи, када имамо такве законе, онда морамо поново увести и вратити се на оне капацитете које има Уставни суд", рекао је Шмит указујући на то да план Милорада Додика неће бити успјешан.

Он је истакнуо како је бесмислено то што Додик с једне стране се жали да Уставни суд није мултинационални, а с друге стране не жели послати судије из РС-а у ту институцију.

"Ствари сам јако озбиљно схватио. Моја позиција постоји да бих могао заштити и земљу и њене грађане. И након грозних времена, морамо осигурати да градимо мирно друштво, а ово што сад имамо је покушај уништавања тог друштва. Ово је озбиљан напад, али могу рећи, будите спремни, бит ће и озбиљна реакција", најавио је Шмит.

Даље је испричао како је са међународном заједницом разговарао о кориштењу Бонских овласти због Милорада Додика, преноси Кликс.

"Ми у међународној заједници смо разговарали у претходних неколико дана о овоме и мислим да постоји јединствен став. Мислим да ће они стати иза мене и потпуно подржати намјеру да се осигура рад Уставног суда БиХ... Међународна заједница ово све схвата озбиљно, понекад смо раније каснили, али нећемо више јер сада имамо и Европу пред вратима и рат у Украјини", казао је Шмит.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана