Шмит коментарисао суђење Додику и Лукићу

ГС
Шмит коментарисао суђење Додику и Лукићу

"Није Република Српска на суду, Додик је", поручио је данас Кристијан Шмит, којег Српска не признаје за високог представника у БиХ у свом кратком осврту на процес који се против предсједника Републике Српске води пред Судом БиХ.

На Суду БиХ за данас је било заказано рочиште предсједнику Републике Српске Милораду Додику и в.д. директору Службеног гласника РС Милошу Лукићу због “неизвршавања одлука високог представника”. Нешто касније, јавности се, поводом дводневне сједнице ПИК обратио Шмит, упутивши и врло кратак коментар на Додиков случај.

Бубић: Доказаћемо да у БиХ нема мјеста за колонијалног намјесника

– Свима бих рекао изван БиХ, да ово није нормалан начин како се понашају људи у овој земљи, и увреде које користи Додик не одговарају нормалном обраћању људи у БиХ. Не бих волио да коментаришем тај правни случај, о томе мора да се изјасни суд. Није мудро уплитати се у то питање. Врло добро је познато искуство у одређеним земљама, уколико се нешто догађа што није примјерено, ови што су оптужени се често бране тиме да су то политчки процеси. Не, то није политички процес, то је процес гдје је Додик на суду. Не ради се о српском народу, није Република Српска на суду, није БиХ на суду. Ради се о Додику и он мора на пристојан начин да прихвати да се ради о непристрасном правосуђу и очекујем да овај случај и прође тако независно, и уколико неко није крив треба бити ослобођен од оптужби. Одлука је на суду. Немојте узимати у озбиљним све сто чујете на суду од одбране – навео је Шмит.

Одгођено рочиште у предмету против Додика и Лукића

Подршка Додику и Лукићу: Представници организација из Српске испред Суда БиХ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана