Смијењена Себија Изетбеговић, именован нови в.д. директора сарајевског Клиничког центра

ГС
Смијењена Себија Изетбеговић, именован нови в.д. директора сарајевског Клиничког центра

САРАЈЕВО - Управни одбор (УО) Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС) смијенио је на данашњој сједници генералног директора ове здравствене установе Себију Изетбеговић те је за новог вршиоца дужности директора именован Ален Пилав.

Друга тачка дневног реда данашње сједнице, а коју су чланови УО КЦУС-а изгласали, била је приједлог Одлуке о разрјешењу Изетбеговићеве и именовање в.д. генералног директора КЦУС-а.

У Одлуци о разрјешењу се наводи да је Себија Изетбеговић разријешена због губитка статуса наставника медицинског факултета у рангу редовног или ванредног професора, односно доцента.

Даље се наводи да ће Изетбеговић након пријема ове Одлуке у року од три дана извршити примопредају службених предмета и документације вршиоцу дужности директора.

Одлука ступа на снагу даном доношења.

На сједници која је одржана 30. октобра Управни одбор КЦУС-а је донио Одлуку о покретању поступка за разрјешење Себије Изетбеговић прије истека мандата.

Изетбеговићева је у изјашњењу о овој Одлуци навела да је њена смјена незаконита те је тражила је да јој Управни одбор достави сагласност федералног министра здравства на Одлуку о покретању опозива.

Федерални министар здравства Недиљко Римац је данас упутио одговор у којем стоји да није овлашћен за давање сагласности на разрјешење директора здравствене установе нити даје сагласност на именовање в.д. директора здравствене установе чији је оснивач ФБиХ.

О истом питању је и 2015. године тадашњи федерални министар здравства Вјекослав Мандић обавијестио УО КЦУС-а.

Изетбеговић ће на челу КЦУС-а замијенити торакални хирург Ален Пилав у функцији в.д. директора до окончања конкурсне процедуре, пиша Кликс.

На конкурс за генералног директора КЦУС-а, који је затворен у петак, пријавила су се четири кандидата. Осим Пилава, на конкурс су се пријавили и Исмет Гавранкапетановић, Мевлудин Мекић и Санела Салихагић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана