Смајловић: Политичке кризе у Србији се увијек искористе за пропаганду против Додика

Срна
Смајловић: Политичке кризе у Србији се увијек искористе за пропаганду против Додика

БЕОГРАД - Новинарка Љиљана Смајловић сматра да су ставови о геноциду у Сребреници и геноцидности Републике Српске, које су у програму Телевизије Н1 изрекли новинарка те куће и новосадски новинар Динко Грухоњић, показатељ да се политичке кризе у Србији увијек искористе за пропаганду против Милорада Додика и лов на предсједника Републике Српске.

Коментаришући ријечи водитељке Н1 да РТС "користи фразу дешавања у Сребреници за геноцид у Сребреници" и Грухоњићеве да људи из Републике Српске у Београду и Новом Саду траже резервни положај, јер знају да је Српска неодржива пошто је настала на монструозан начин, Смајловићева је рекла да је Грухоњић све то причао и раније осим једне тезе.

"Овде је занимљив овај нови моменат и покушај представљања Републике Српске као деморализоване политичке заједнице, из које се бежи у Србију", изјавила је Смајловићева за Срну.

Говорећи о поређењима између извјештавања РТС-а и Н1, Смајловићева је подсјетила да је РТС недавно начин на који Н1 прати београдске протесте назвао извјештавање са подстрекавањем.

"Ја бих рекла да је то добра дијагноза, па бих ово што ради Грухоњић назвала коментарисање са подстрекавањем", навела је Смајловићева.

Према њеним ријечима, Грухоњићев глас у Србији је усамљен, иако се на Телевизији Н1 не види да је тако.

"Грухоњић о Републици Српској одавно говори језиком мржње. Тако говори и о колегама које не мисле као он и по том језику мржње је у Србији познат. Некако нисам у стању да то што он говори видим као нарочито битно", рекла је Смајловићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана