Шљивић за „Глас Српске": Нико од нас нема право на грешку

Ведрана Кулага Симић
Шљивић за „Глас Српске": Нико од нас нема право на грешку

БАЊАЛУКА - Немамо, нити ја, нити моје колеге, право на грешку. У овим изазовним временима, тешким економским приликама можемо само кроз много рада и што мање политичких игара да оправдамо повјерење које нам је дао народ.

Истакла је то за „Глас Српске" Николина Шљивић (ДНС) која припада дијелу млађих политичара који ће сутра положити свечану заклетку и на тај начин званично постати нови народни посланик у Републици Српској. 

Шљивићева, која је рођена 1994. године, иза себе има политичко искуство као одборник у Скупштини општине Пале, а освајање посланичког мандата описује, како каже, у три ријечи - одговорност, одговорност и одговорност. 

„До данас смо се припремали, од сутра почињемо по моделу 24/7. Ту сам за српски народ, ту сам за Републику Српску, нећу пропустити ни један минут, а да не будем на услузи грађанима. Јер, већ сам то рекла, посланички мандат за мене је обавеза и одговорност, умјесто привилегија. И тако ће увијек бити" поручила је Шљивићева.

Млади, економија и образовање су, каже, кључне теме на које ће ставити акценат. 

„ Овај такозвани трио је кључ успјешности српског народа и Српске. Коначно младима морамо да покажемо и докажемо зашто је значајно да остану овдје. Економски да оснажимо Српску, да је учинимо одрживом и предвидљивом, са снажним инвестицијским капацитетима. Образовање је темељ и економије и младих. Само кроз снажно, стручно и квалитетно образовање учинићемо наше младе конкурентним на домаћем и свјетском тржишту рада, а истовремено учинићемо Српску најатрактивнијом за нове и велике инвестиције" казала је.

Одговорност је, подвукла је, основ овог мандата. 

„А када је ријеч о томе да сам млада, апсолутно је одговорност израженија, јер, с једне стране, управо ми млади морамо да исправљамо већ начињене грешке наших претходника, а потом и утабамо пут просперитета за ове и нове генерације, за наш српски народ и Српску" закључила је Шљивићева. 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана