Скупштина СДС-а и званично прихватила оставке Шаровића и чланова Предсједништва

СРНА
Скупштина СДС-а и званично прихватила оставке Шаровића и чланова Предсједништва

Након изборног пораза и оставке комплетног страначког руководства странке, СДС је на сједници Скупштине и званично прихватио оставку Мирка Шаровића и чланова Предсједништва и потврдио одлуку о именовању в.д. предсједника странке Милана Миличевића.

Усвојене су измјене Статута које ће, како је речено, бити подлога за унутарстраначке изборе чији се завршетак очекује у мају.

- Мислим да у претходном периоду, који је трајао мало дуже, да се странка затворила у неке уске оквире било да су персонални или локални и да није било добре комуникације у уским оиквирима између чланства и бирача. И сад наши програмски циљеви остају једнаки, али начин како ћемо их остваривати мора да се мијења и приближи бирачима на терену - рекао је Миличевић.

Програмски циљеви СДС-а остају исти, али начин на који ће се остваривати мора да се мијења и да се приближи бирачима на терену, изјавио је вечерас у Бијељини вршилац дужности предсједника СДС-а Милан Миличевић.

"У претходном периоду странка се затворила у неке уске оквире, било да су они персонални или локални, а у тим уским оквирима није било добре комуникације између чланства, бирача и СДС-а", рекао је Миличевић новинарима по завршетку сједнице Скупштине СДС-а и додао да странци треба много блискији контакт са становништвом.

Он је навео да су на сједници усвојене измјене Статута СДС-а које ће омогућити да странка буде много оперативнија, енергичнија и бржа, јер су поједностављене њене структуре, те најавио да ће у свим органима СДС-а, гдје год је то могуће, бити 40 одсто жена.

"Важно је да постанемо много оперативнији, да се формирају тимови у којима нема политичара ни великих прича, него теренски рад, у којима су оперативци који познају сваког човјека и сваки мјесни одбор", рекао је Миличевић.

Према његовим ријечима, нови Статут СДС-а је одлична подлога за добро спроведене унутарстраначке изборе, чији се завршетак очекује у мају.

Миличевић је навео да је Скупштина потврдила оставке бившег предсједика и чланова Предсједништва СДС, као и вршиоце дужности који су раније изабрани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана