Скоро цијели Градски одбор ПДП-а Требиње прелази у Народни фронт Јелене Тривић

ГС
Скоро цијели Градски одбор ПДП-а Требиње прелази у Народни фронт Јелене Тривић

ТРЕБИЊЕ - Четири петине чланова Градског одбора ПДП-а Требиње који су активно учествовали на претходним изборима биће нови чланови Народног фронта Јелене Тривић.

То је на „Фејсбуку“ објавио досадашњи предсједник градске организације ПДП-а Требиње Саша Борјан који је додао да ће

Будимир Копривица и он ће убудуће бити одборници Народног фронта у Скупштини Града Требиња.

-О ПДП-у нећу рећи ништа лоше, јер то је партија у којој сам провео 10 година. Увијек сам са истим уважавањем дочекивао све руководиоце странке у Требињу и имао сам подршку централе партије у свом раду. Сматрам да сам својим политичким дјеловањем дао допринос опозиционој борби у Требињу, као и афирмацији ПДП-а, између осталог, преузимањем кандидатуре за градоначелника Требиња 2019. и преузимањем функције предсједника одбора у Требињу 2021. у тренуцима када нико није био спреман да се тога прихвати. То јесте суштина бављења политиком, преузимање одговорности, па чак и када нико други није спреман на то – навео је Борјан.

Објаснио је разлоге за своју одлуку.

 - Зашто НЕ ПДП? Имате одборника ПДП-а у Бијељини који отворено каже да ће радити за опозив градоначелника Љубише Петровића и то прође без икаквих посљедица у странци. Или, један број чланова главног одбора подржава сарадњу са режимом, а то се у ПДП-у образложи као политички плурализам или право на различито мишљење - написао је Борјан.

Даље наводи да то не могу бити прихватљиви обрасци понашања за партију која баштини искрене опозиционе вриједности.

-Зашто ДА Народни фронт? Због тога што је Јелена Тривић бескомпромисни борац против режима, без имало калкулисања, са јасним политичким ставовима против политике симбиозе, на локалном и републичком нивоу. У фази смо обављања разговора за формирање иницијалних одбора у свим општинама Херцеговине. Због чега је то важно? Режим је желио да укључи што више људи у изборни процес како би се бавили изборним инжињерингом и крађом, а ми желимо да ту крађу спријечимо и то је још једна од суштинских разлика између нас и њих. Недавно су одржани пријевремени избори у Зворнику, гдје је опозиција изашла са ставом да неће имати кандидата за градоначелника, али је послала посматраче на бирачка мјеста чиме је оголила све своје слабости и немоћ, и показала да постоји неопходност за промјенама у опозиционим редовима. Апсурд је да опозициони бирачи немају свог представника за којег би могли да гласају на изборима у Зворнику. Суштина политичког дјеловања Народног фонта је борба против криминала и корупције који су ушли у све институције и поре нашег друштва и зато је неопходно да отворимо фронт против унутрашњег непријатеља који је раселио наш народ и натјерао га да се бори за егзистенцију - нагласио је Борјан.

Ранија је речено да  је Слободан Станић, некадашњи министар здравља и социјалне заштите РС, те предсједник Одбора за здравство СДС из ове странке прешао у Народни фронт, а незванично се у медијима у Српској помиње још неколико имена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана