Скоко: Најозбиљније приступити проблему Трговске горе

Срна
Скоко: Најозбиљније приступити проблему Трговске горе

БАЊАЛУКА- Предсједник Одбора Народне скупштине Републике Српске за заштиту животне средине Максим Скоко очекује да ће све институције Републике Српске и на нивоу БиХ најозбиљније приступити рјешавању проблема у вези са намјером Хрватске да одлаже радиоактивни отпад на Трговској гори.

"Очекујемо од српских изабраних представника у институцијама на нивоу БиХ да покажу највећи ангажман у рјешавању овог проблема", рекао је Скоко Срни.

Он је истакао да је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац показао велику ангажованост на рјешавању овог проблема.

"Очекујемо да ће Предсједништво БиХ у чијем је домену спољна политика у сарадњи са Хрватском заузети ставове када је у питању рјешавање ове проблематике", рекао је Скоко.

Он је нагласио да је било неопходно да се Народна скупштина Републике Српске изјасни о закључцима скупштинског Одбора за заштиту животне средине о овом проблему, јер је ријеч о питању од велике важности за Републику Српску и БиХ у цијелини.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је на недавно одржаној четвртој редовној сједници закључке скупштинског Одбора за заштиту животне средине у којим се, између осталог, тражи да Влада припреми информацију о активностима надлежних институција Српске и БиХ у вези са спречавањем Хрватске да одлаже радиоактивни отпад на Трговској гори и да Скупштини предложи нову Резолуцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана