Сједница Савјета министaра заказана за сриједу

Срна
Сједница Савјета министaра заказана за сриједу

САРАЈЕВО- Сједница Савјета министара заказана је за сриједу, 26. октобар, а дневни ред ће бити објављен накнадно, саопштено је из ове институције.

Сједница Савјета министара, која је била најављена за 20. октобар, отказана је због недоласка министара из реда бошњачког народа.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је тада да је то пети пут да се сједница одгађа.

Он је рекао да би дневни ред требао остати исти као и прошле седмице.

Савјет министара требало је да разматра приједлог одлуке о формирању надзорног тијела за праћење спровођења Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина.

Ревидирану стратегију за рад на предметима ратних злочина Савјет министара је усвојио у септембру 2020. године, након двије године неусвајања и опструкција од бошњачких министара, посебно министра иностраних послова Бисере Турковић, те бројног ургирања Министарства правде у Савјету министара.

На сједници Савјета министара планирано је у другом кругу гласања изјашњавање о закључку са сједнице Предсједништва БиХ из јула којим се тражи да министри разматрају Нацрт уговора између БиХ и Србије о изградњи гасовода "Нова источна интерконекција БиХ и Србије".

Предвиђено је и да Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара представи министрима информацију о анализи интереса и користи за БиХ у случају приступања иницијативи "Мали Шенген", а у другом кругу министри би требало да се изјасне и о информацији о реализацији пројекта управљања сливом ријеке Дрине на западном Балкану, најављено је из Савјета министара.

Сједница је заказана за 13 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана