Сједница Предсједништва БОРС-а у петак,на дневним реду избори

Срна
Сједница Предсједништва БОРС-а у петак,на дневним реду избори

ШАМАЦ - У Бањалуци ће у петак, 28. октобра, бити одржана сједница Предсједништва Борачке организације Републике Српске на којој ће бити донесена одлука о термину засједања Скупштине ове организације о расписивању и спровођењу редовних избора, речено је на састанку Кооординационог одбора регије Добој.

Сједници која је одржана у Шамцу присуствовао је и предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић, који је подсјетио да сљедеће године истичу мандати и да имају обавезу да у периоду од годину дана спроведу изборе на свим нивоима у овој организацији.

Остојић је истакао да је тренутно у Републици Српској најактуелније питање буџета за сљедећу годину, који подразумијева и права борачких категорија.

Он је навео да Борачка организација неће одустати од својих ставова донесених на Скупштини ове организације, који су упућени институцијама и о којима су већ вођени одређени разговори.

-Очекујемо да ће разговори бити настављени и да ће надлежне институције у пројекцији буџета за сљедећу годину уважити наше захтјеве које су тичу запошљавања дјеце породица погинулих бораца, уређење борачког додатка на системски начин, увођење у право свих демобилисаних бораца на борачки додатак, повећање личних и породичних инвалиднина - рекао је Остојић новинарима.

Нагласио је да Борачка организација није задовољна тренутним положајем у којем се налазе борачке категорије, које не прихватају да буду социјална категорија, и да се њихова питања рјешавају давањем једнократних помоћи која су ад хок карактера.

-Инсистирамо да се пронађу системска рјешења које ће увести у право све борачке категорије, а онда у наредном периоду сваке године да се та права у складу са буџетом повећавају - рекао је Остојић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана