СИПА ухапсила више бивших припадника ВРС, међу њима и команданти

Срна
СИПА ухапсила више бивших припадника ВРС, међу њима и команданти

ЗВОРНИК - Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) ухапсили су више особа на подручју Зворника, Шековића, Хан Пијеска, Власенице и Билеће, које су осумњичене за ратни злочин у Сребреници, почињен у јулу 1995. године.

Осумњичени су некадашњи команданти и припадници Војске Републике Српске, а терете се за заробљавање и убиство око 70 жртава бошњачке националности, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

- Осумњичени су некадашњи команданти и припадници ВРС, а терете се за учествовање у заробљавању и убиству око 70 жртава, мушкараца и дјечака бошњачке националности, као и једне жене, 15, 19. и 23. јула 1995. године, на локацији Јаровље у Власеници и двије локације на подручју Бишине-Шековићи, након чега су организовали механизацију и спроводили активности на уклањању тијела убијених. Осумњичени се терете за кривично дјело геноцид – навели су у Тужилаштву БиХ.

Додају да Тужилаштво и партнерске полицијске агенције настављају активности са циљем идентификовања и других особа које су судјеловале у почињењу ових злочина.

Осумњичени ће бити доведени поступајућем тужиоцу, који ће након испитивања осумњичених одлучити о даљим активностима у предмету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана