СИПА саслушала Бореновића

Срна
СИПА саслушала Бореновића

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић данас је у сједишту Агенције за истраге и заштиту (СИПА) у Источном Сарајеву дао изјаву, по захтјеву Тужилаштва БиХ, поводом кривичне пријаве коју је прије 10 мјесеци поднио против Н.Н. лица.

Он је напоменуо да је пријава поднесена када је, недуго након избора делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, предсједник СДП-а Нермин Никшић у медијима изјавио да у свом телефону посједује фотографије гласачких листића иако је фотографисање строго забрањено, што је даље отворило сумње у могућност чињења више кривичних дјела од Н.Н. лица.

"На основу свих сазнања, сматрао сам да имам право да поднесем кривичну пријаву против Н.Н. лица како би се установило ко је, када и на основу чега сликао гласачки листић, да ли се ради о фалсификату или гласању ван скупштинске сале. Све ово су озбиљне повреде тајности гласачког процеса", рекао је Бореновић.

Одговарајући на новинарска питања, Бореновић је упозорио на опасност од "изборне корупције", али је апеловао на правосуђе БиХ да буде професионално, без обзира да ли се у неком кривичном предмету ради против домаћих или страних званичника.

Када је ријеч о борачким категоријама, Бореновић је навео да све захтјеве представника Борачке организације Републике Српске треба пажљиво саслушати с циљем побољшавања егзистенцијалног статуса ове категорије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана