СИПА хапси кријумчаре миграната на подручју Бихаћа

Anadolija
СИПА хапси кријумчаре миграната на подручју Бихаћа

Бихаћ - У току је акција против кријумчарења илегалних миграната, усмјерена на шест особа, осумњичених да су дужи временски период, на подручју Бихаћа, вршили незаконит транспорт, скривање, смјештање и пребацивање илегалних миграната преко границе БиХ, чиме су остваривали незакониту имовинску корист.

По налогу тужиоца из Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, припадници СИПА, од раних јутарњих сати, на подручју Бихаћа и околине, врше лишења слободе и претресе особа, осумњичених за кријумчарење илегалних миграната.

Особе које су под истрагом осумњичене су да су дужи временски период, као организована група, долазиле у контакт с особама које као илегални мигранти бораве у БиХ, након чега су те особе из различитих крајева БиХ, за новчану корист, тајно превозили и смјештали на подручју Бихаћа и околине, а након тога чекали погодан тренутак за њихово илегално превођење, изван граничних пријелаза на подручје Хрватске, како би им омогућили даље кретање ка земљама ЕУ.

У овом предмету, СИПА и Тужилаштво БиХ провели су истрагу те прикупили доказе да су осумњичени на овај начин, вршили кривична дјела уз стицање веће имовинске користи.

Након извршених хапшења и претреса, осумњичени ће према инструкцијама поступајућег тужиоца, бити предати на даље процесуирање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана