СИПА демантује Тужилаштво БиХ

Srna
Foto: Arhiva

САРАЈЕВО- Агенција за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ доставила је Тужилаштву БиХ обједињене провјере ове агенције, Дирекције за координацију полицијских тијела, Службе за послове са странцима и Граничне полиције БиХ које су прикупили на основу захтјева министра безбједности у Савјету министара Ненад Нешић, рекла је Срни портпарол Сипе Јелена Миовчић.

"Доставили смо обједињене провјере, а не извјештај о почињеном кривичном дјелу", рекла је Миовчићева. 

Срна незванично сазнаје да је Тужилаштво БиХ, након што је добило обједињене провјере, затражило од Сипе додатне информације. 

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић предао је у понедјељак, 16. октобра Тужилаштву БиХ документацију које су му доставиле безбједносне агенције у саставу Министарства у вези са лажним представљањем Кристијана Шмита и незаконитим уношењем оружја у БиХ. 

Нешић је изразио очекивања да ће Тужилаштво формирати предмет против Шмита и упознати јавност о резултатима истраге.

Из Тужилаштва БиХ јуче је Срни речено да ова правосудна институција не води истрагу против Шмита, након што је министар безбједности у Савјету министара предао документацију безбједносних агенција о Шмиту и његовом боравку у БиХ. 

"Тужилаштво БиХ није од агенција за провођење закона запримило извјештај о почињеном кривичном дјелу из надлежности Тужилаштва БиХ", наведено је из ове правосудне институције. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана