Синдикат образовања затражио хитно изједначавање платних коефицијената

Срна
Синдикат образовања затражио хитно изједначавање платних коефицијената

БАЊАЛУКА - Синдикат образовања, науке и културе Републике Српске затражио је од Владе Српске и ресорних министара да одмах изједначе платне коефицијенте запослених у овој области са осталим буџетским корисницима, за шта је рок био крај прошле године на основу меморандума из децембра 2017. године, речено је данас након сједнице Извршног одбора овог синдиката.

Предсједник Синдиката Драган Гњатић рекао је на конференцији за новинаре у Бањалуци да очекује да разговори са надлежнима о овом проблему почну што прије, а у супротном на располагању су им сви облици синдикалне борбе.

Он је навео да је око 15.000 запослених са високом стручном спремом у основним и средњим школама, високошколским установама, као и у науци и култури Српске, дуги низ година прима плату мању од 250 до 300 КМ у односу на остале кориснике буџета.

"Ови професори су носиоци позитивних промјена у Републици Српској и мање су плаћени од најслабије плаћеног службеника са високом стручном спремом у органима управе и јавним службама Српске", оцијенио је Гњатић на конференцији за новинаре након сједнице Извршног одбора Синдиката образовања, науке и културе.

На конференцији за новинаре наведено је да Синдикат образовања, науке и културе преговара у име 25.000 запослених, те да је ријеч о најбројнијем синдикату у Српској, али и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана