Симовић: Мирни разлаз најбоље рјешење јер је БиХ нестабилна

СРНА
Симовић: Мирни разлаз најбоље рјешење јер је БиХ нестабилна

БАЊАЛУКА - БиХ се показала нестабилном и нефункционалном због чега је мирни разлаз најбоље рјешење за све, изјавио је Срни професор на Факултету политичких наука Универзитета у Бањалуци Владе Симовић.

Симовић је истакао да је Република Српска одувијек спремна на разговоре и бројна рјешења само ако она чувају њене надлежности и имовину.

"Ко год да то руши, Српска са њим не може да оствари сарадњу и здраве политичке односе", оцијенио је Симовић, говорећи о документу о мирном разлазу у БиХ.

Симовић је додао да су у БиХ снажни друштвени расцјепи, детерминисани национално-религијским подјелама, који одређују радикалне супротстављености у виду центрифугалних политика.

"То вам је као са лошим браком. Боље је да се супружници којима је живот пун свађи и раздора разведу и наставе нормалан живот, него да подгријавају брак који не функционише, а БиХ је управо то - лош брак којем је потребан развод", оцијенио је Симовић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће иза документа о мирном разлазу у БиХ стати Влада и Народна Скупштина Републике Српске и да ће то бити званични приједлог.

"Инсистираћемо да се Федерација БиХ изјасни о томе, не само кроз одбијање да се прихвати разговор о томе, него да се изнова увијек види шта су то њихови приједлози. Ако предлажу да нестане Република Српска, то није опција", написао је Додик на мрежи "Икс".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана