Сијарто подржао Додика: У току хајка на политичаре који храбро заступају националне интересе

ГС
Foto: Анадолија

БУДИМПЕШТА - Мађарски министар иностраних послова Петер Сијарто рекао је да је на глобалном нивоу у току хајка на политичаре који се отворено супротстављају међународном либералном мејнстриму, храбро заступајући националне интересе, међу којима је навео и предсједника Републике Српске Милорада Додика.

„У Сједињеним Државама се најперспективнији кандидат за наредне предсједничке изборе суочава са кривичним пријавама. У Словачкој је ухапшен истакнути лидер најперспективније странке за предстојеће парламентарне изборе, док је у БиХ подигнута оптужница против демократски изабраног лидера српске заједнице“, рекао је Сијарто.

Он истиче да међународни либерални мејнстрим не бјежи од било какве оштре интервенције, укључујући употребу полицијских и правосудних средстава, када осјећа да је његова моћ у питању.

„Гдје су Транспаренси интернешнел, Амнести и Хелсиншки комитет у оваквим тренуцима?“, упитао је Сијарто.

Ову изјаву Сијарта пренио је портпарол мађарске Владе Золтан Ковач на свом профилу на друштвеној мрежи „Икс“.

Тужилаштво БиХ подигло је јуче оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића због неизвршавање одлука Кристијана Шмита.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана