Севлид Хуртић кандидат за министра за људска права у Савјету министара

Срна
Севлид Хуртић кандидат за министра за људска права у Савјету министара

БАЊАЛУКА - Представници Клуба посланика Покрет за државу у Народној скупштини Републике Српске и политичких партија из Федерације БиХ (ФБиХ), такозване “осморке”, одлучили су данас на састанку у Бањалуци да Севлид Хуртић буде приједлог за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара.

Лидер странке Народ и правда Елмедин Конаковић рекао је да је Хуртић кандидат Покрета за државу о којем су сагласност постигле странке “осморке” и СНСД.

“Мислимо да је Хуртић и персонално добро рјешење и захваљујем колегама из СНСД-а и предсједнику Милораду Додику за ту врсту разумијевања и спремност на компромис да то буде заједничко рјешење”, рекао је Конаковић новинарима након састанка.

Он је напоменуо да на свим странама постоје они који су незадовољни и приговарају кадровским рјешењима, али да ће се капацитети показати радом.

Када је ријеч о ставовима представника појединих партија из “осморке” о 9. јануару и државној имовини, Конаковић је навео да ће се до петка усагласити одређени односи, те да се ту ништа посебно није “заљуљало”.

“Постоји много питања о којима се у БиХ не слажемо, али не треба да нам фокус буде на томе. Има пуно питања о којима се можемо сложити, а вечерашњи договор о кадровским рјешењима је квалитетан примјер за то”, рекао је Конаковић.

Хуртић је рекао да је договорена сарадња са будућим ентитетским институцијама за избјегла и расељена лица, те изразио наду да ће уродити плодом.

“Циљ нам је да пројекти коначно буду на једном мјесту и да покушамо систематски да рјешавамо ствари”, рекао је Хуртић новинарима након састанка.

Према његовим ријечима, Покрет за државу чини 10 политичких субјеката и нико се још није изјаснио да излази из овог покрета, па ни СДА.

Савез независних социјалдемократа је у договору са представницима “осморке” данас упутио нови приједлог кандидата за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара - Севлида Хуртића, саопштено је данас из ове странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана